Få 10% rabatt på din första beställning!

Planerar du en bilsemester med familjen i sommar?

Planerar du en bilsemester med familjen i sommar?

David Knutsson |

Planerar du en bilsemester med familjen i sommar? Här delar vi med oss av några tips som kan hjälpa dig på traven när det gäller tänket kring bilbarnstol.

 

Inför resan är det bra att dubbelkolla installationen av bilbarnstolen. Det kan vara chockerande att veta att kring 50% av bilbarnstolar i viss utsträckning monterats fel. Denna siffra skulle ju självklart sjunka ifall fler såg till att dubbelkolla installationen av deras bilbarnstol.

En annan sak att tänka på är barnets position när de sitter i bilbarnstolen. Förutom att se till att de sitter skönt och bekvämt skall man även kontrollera att nackstödet är i rätt höjd och att selen sitter tight mot kroppen och ligger rakt över axlarna. I dagsläget finns det bilbarnstolar med extra bekvämt läge som erbjuder lutningsfunktion som kan erbjuda en ditt barn mer komfort. 

Om ditt barn lätt blir åksjuk är det viktigt att de får sitta baklänges där de kan titta ut genom fönstret och bakrutan. Detta kan hjälpa de en bit på traven mot att må bättre.

Sist men inte minst se till att hålla en sval temperatur i bilen. Eftersom mindre barn är känsligare för värmeslag är det viktigt att ha bilens temperatur i åtanke. Solskydd för fönster hjälper att hålla bilen sval från solljus, vilket kan vara bra att investera i för soliga sommardagar. 

Vi önskar er en härlig och säker bilresa i sommar. 

 

 

 

 

Föregående Nästa