Få 10% rabatt på din första beställning!

Fixa din barnvagn inför våren

Fixa din barnvagn inför våren

David Knutsson |

Om man säger så här, vi har rengjort en och annan barnvagn. Därför vore det ju dumt om vi inte delade med oss av våra tips för hur du kan göra din egna barnvagn vårfin.

Genom att storstäda din barnvagn 2 gånger om året så är det större chans att vagnen håller längre och såklart så blir andrahandsvärdet större. Få bort salt, sand och grus för att rulla in våren med stil.

Här nedan kommer våra bästa tips för en skinande och ren barnvagn.

Chassi och hjul

Ta bort hjulen och ställ in chassit i duschen eller allra helst utomhus om möjligheten finns. Skölj av med vatten och ta en svamp med grön såpa eller annat rengöringsmedel för att få bort smutsen, använd tandborste vid de ställen som är svåra att nå med svampen. Glöm inte att skölja bort rengöringsmedlet noggrant för att sedan låta chassit lufttorka. Hjulen rengör du på samma sätt som chassit. Finns det märken på hjulens vita del så kan man använda sig av någon form av polerande svamp för att få hjulen extra fräscha. Ett tips vid lufttorkning är att vända upp och ned några gånger så att vattnet rinner ur alla delar.

Tyger

1.Dammsug bort löst smuts från tyget.

2.Om möjligt ta loss tyger och tvätta i maskin eller för hand. Viktigt att inte använda något sköljmedel då det kan göra så att tyget tappar form. Om du inte kan ta loss tyget så kan du rengöra det med en fuktig trasa.

3.Torka. Låt tygerna/klädseln torka ordentligt. Om tyget inte får torka ordentligt kan det börja mögla så låt det bli riktigt torrt innan användning.

Putsa bort repor och märken

Vid ytliga märken på chassit funkar det utmärkt med tandkräm eller fläcksuddare. Har du djupare repor på blankt eller silverfärgat chassi rekommenderar vi polermedel för metall, var dock försiktig med sådant medel och testa gärna på en liten yta innan du kör igång. Vid svart chassi med djupa repor fungerar det bäst att använda en svart permanent tuschpenna.

Smörj

Innan du börjar med denna delen i rengöringen så rekommenderar vi dig att skydda golvet om du gör detta inomhus. Och kolla gärna upp vilka medel som just din vagn tål.

Hjulen

Använd silikonspray, teflonspray eller smörjfett till hjulen. Har du följt stegen ovan så är hjulen redan rengjorda och det är bara att börja smörja, om inte så börja med att rengöra hjulen från gammalt fett och smuts.

Chassi

Till chassit rekommenderar vi att du använder silikon eller teflonspray. Spraya rikligt och rör lite på delen du sprayat, och spraya sedan en gång till.

Och där var du klar!

Ett tips är att göra lite lättare städning och insatser åt vagnen emellan dessa storstädningar och då rekommenderar vi att du:

1.Använd en sittdyna i sittdelen för att skydda klädseln.

2.Torka bort smuts så fort som möjligt, för att minska fula fläckar som kan uppstå.

3.Torka även av hjulen och chassit lite då och då med en fuktig trasa.

4.Använd regnskydd för att minska risken för mögel på klädseln.

Detta är alltså våra bästa tips för en ren och fin barnvagn. Glöm inte att beroende på vilken barnvagn just du har så kan du behöva anpassa städtipsen.

Kolla igenom instruktionsboken för just din vagn innan du kör igång med städningen, för att se till att rätt rengöringsmedel och smörjning används.

Har du frågor tveka inte att höra av dig till oss, hej@parently.se

Föregående Nästa