Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

HÅLLBAR & CIRKULÄR ANVÄNDNING

VĂ„ra vĂ€rderingar och hur vi tillsammans  bidrar till en mer hĂ„llbar vĂ€rld genom en cirkulĂ€r ekonomi.

Tillsammans gör vi stor skillnad

Framtiden Àr cirkulÀr


Alldeles för mÄnga barnprodukter slÀngs för nÀrvarande efter bara en kort tids anvÀndning. Med din hjÀlp kan vi Àndra pÄ det. SÄ att den lilla personen i dina produkter vÀxer upp pÄ en planet vÀrd att leva pÄ.

För mÄnga generationer

VÄrt ekonomiska system Àr för nÀrvarande linjÀrt. VÄr livsstil Àr inriktad pÄ konsumtion, slit-Ä-slÄng och engÄngsanvÀndning av produkter. TyvÀrr Àr detta inte hÄllbart alls.
Det Àr mycket smartare om vi lyckas anvÀnda produkter lÀngre och underhÄlla dem istÀllet för att slÀnga dem. Och att nya produkter kan tillverkas av komponenterna som produkterna Àr byggda av genom Ätervinning nÀr de inte lÀngre kan repareras.
Det Àr precis vad den cirkulÀra ekonomin vill uppnÄ och vi vill vara en drivande kraft i denna omstÀllning.

Varje Är föds 120.000 barn bara i Sverige.

Om alla förĂ€ldrar skulle anvĂ€nda redan producerade produkter till sina barn sĂ„ skulle vi tillsammans kunna spara över 46.000 ton* koldioxid...Ă„rligen. 

Det motsvarar energiförbrukningen av ca 4500 hushÄll.
*De grundlĂ€ggande produkterna barnvagn, bilbarnstol, 

Vad Àr pÄverkan

Parently i samarbete med IVL Svenska Miljöinstitutet presenterar schablonsiffror pÄ ett av de mest vanliga babyprodukterna, för att minska klimatpÄverkan genom ÄteranvÀndning av baby- och barnprodukter. KlimatpÄverkan har berÀknats som Global Warming Potential (GWP) angiven i kg CO2-ekvivalenter.