TRYGGARE ANDRAHANDSANVÄNDNING

Här redogör vi för hur vi jobbar för en tryggare andrahandsmarknad vad gäller bilbarnstolar och babyskydd. Först en summering och vidare i detalj. Allt för att ni ska känna er extra trygga med att hyra en bilbarnstol från oss. 

SAMMANFATTNING

  1. Vi erbjuder endast produkter från premiumtillverkare. Däribland 2020 års mest säkra produkt Axkid One.

  2. Tillsammans med svenska märket Axkid vill vi öka medvetenheten kring barns säkerhet i bil vid användning av återanvänd produkt.

  3. Vi erbjuder främst produkter med ISOFIX -anslutningar som är enkla att installera och ta ur.

  4. Parently är en Axkid -certifierad tjänsteleverantör och rengör, säkerhetskontrollerar och byter delar om det behövs. Allt detta händer i Parently Refurbish Center. Vi erbjuder aldrig en stol som misslyckas på något sätt i de checklistor vi har.

  5. Vi ber den tidigare användaren, omedelbart efter sin uthyrning, berätta om hon/han har varit med om någon olycka, liten eller stor.

  6. Alla produkter är försäkrade. Det betyder att om någon användare av en återbrukad produkt, efter leverans, känner sig osäker på dess förmåga skickar vi en ersättare utan kostnad.

  7. Vi erbjuder aldrig en stol som är eller kommer att bli äldre än 10 år. Detta är ett krav enligt lag.

  8. Med allt detta sagt vill vi vara transparenta och säga att vi aldrig kan ge 100% garanti att stolen inte varit i en krock. Men det vi kan säga är att det är mycket säkrare än att köpa en begagnad produkt på en marknadsplats.

UTFÖRLIG INFORMATION

SKYDDA DITT BARN INGEN AFTER AVSTÅND

Alla barn som är kortare än 135 centimeter måste använda en särskild skyddsanordning i bilen, det vill säga babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde. Läkare och forskare rekommenderar att barn använder barnstol eller bälteskudde tills de är 10-12 år. Rekommendationen är att barn åker bakåt så länge som möjligt, normalt tills de är cirka fyra år. 
Källa: NTF och Transportstyrelsen